The Walking Movie

’s werelds eerste Walking Movie

Niks Netflixen op de bank. Ready, Set, Action!

We creëerden ’s werelds eerste ‘Walking Movie’ om het meest verrassende, snel transformerende gebied van Amsterdam op de kaart te zetten.

Spelers ervaren de film zelf, lopend op de ‘set’ in de open lucht. Samen met de vrolijke Grace (Award winnende actrice Jeannine la Rose) maken ze een bijzondere reis langs verborgen parels en vrije geesten. En ze komen zelf in actie door dj’s te helpen, een wel heel charmante kok te hulp te schieten en nog veel meer. Een uur vol verrassende techniek, humor, verwondering, inspirerende verhalen en een glimp van de toekomst.

Onderweg komen spelers langs felgekleurde harten en kunstwerken die deel uitmaken van het verhaal. Ze activeren de volgende scène per locatie door een QR-code te scannen. En ze komt zelf in actie… Een perfecte manier om een nieuw deel van de stad te ontdekken.

Misteli creëerde de walking movie, van het eerste concept tot script, productie en marketing.

Toerdamour.nl

Resultaat
Een sterk visueel, interactief verhaal werkt als geen ander om de beleving van een situatie te beïnvloeden. Want als verhalen tot leven komen worden ze onthouden. Door interactie en zintuiglijke ervaring worden spelers intrinsiek betrokken en ontstaat een emotionele verbinding. Spelers geven aan dat ze het gebied in een nieuw licht zien, in de toekomst van Sloterdijk geloven en zeker zullen terugkeren.

Bekijk Uptown Sloterdijk campagne

Cijfers

>750 websitebezoekers per maand

>250 spelers per maand, heel jaar rond

Free-publicity bereik >1.000.000.  Prominent in weekendedities van landelijke dagbladen en wereldberoemde travel blogs.