Whatsapp uit en het intranet op

De Metropool Regio Amsterdam is een vrijwillig samenwerkingsverband dat grensoverschrijdend werkt. Voor de MRA betekent dit dat collega’s niet altijd  bij elkaar in hetzelfde gebouw zitten en veel communicatie via Whatsappgroepen verliep. Op deze manier was de verbinding én de informatie versnipperd.

Ondanks de fysieke afstand wilde de MRA graag de verbinding tussen collega’s vergroten en versterken door middel van een intranet. Hierop kunnen persoonlijke zaken worden gedeeld, grapjes gemaakt en discussie gevoerd.

Het intranet is ontworpen voor werkgerelateerde onderwerpen zoals een omgeving waar overleg verslagen kunnen worden gedeeld, een overzicht met de belangrijkste overleggen en de mogelijkheid om hier onderwerpen voor aan te dragen. Daarnaast creëert het intranet persoonlijke verbinding door middel van polls, de foto van de week en verjaardagen.

We hebben ervoor gekozen om te werken met feedback rondes in real life. Op deze manier konden we snel feedback ophalen, meteen de mogelijke opties bespreken en knopen doorhakken. Zo stond er binnen een paar maanden een intranet.