LET’S PLAY EQUAL

THE MOST UNFAIR GAME IN THE WORLD

Weten jullie nog? Lente 2019, de wereld gaat op slot, alles lijkt te stoppen, alles gaat on hold. Voor veel mensen werd het een periode om na te denken, stil te staan bij hoe de wereld erbij ligt, te filosoferen over wat beter en anders kan.

Wij waren daarin niet anders. We zochten contact met andere Amsterdamse B corp Bureaus. Op zonnige middag in het Vondelpark werd met een aantal collega’s gebrainstormd.

Alhoewel steeds meer Nederlandse organisaties het belang van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid op de werkvloer inzien, heeft slechts een kleine minderheid er beleid op gemaakt. Hier wilden wij wat mee. Het idee voor Let’s play equal, the most unfair game in the world, was geboren; een bordspel om onderliggende problemen en structuren op het gebied van diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid bloot te leggen. Samen met  Blyde Benelux, BR-ND People en Greenjobs.nl voormde wij de Amsterdam B Coalitie, en gingen een intensieve ontwikkelingsproces in met ondersteuning van B Lab Benelux.

Toen moest het idee nog realiteit worden: Malgosia onze projectmanager ging aan de slag met lijsten en planningen en zorgde dat er vaart zat in de ontwikkeling. Veronique en Geert onderzochten hoe je je echt in iemands realiteit kan inleven. Hoe zorg je ervoor dat spelers met elkaar in gesprek gaan? Hoe kan het spel daarvoor zorgen? Een zoektocht met heel veel speelmomenten. Ernest stortte zich op de creatie en het ontwerp van de visuele stijl. Het idee van de finger prints gerelateerd aan identiteit, en de verschillende kleuren als representatie van de diversiteit van mensen komt uit zijn koker. In totaal heeft de ontwikkeling van het spel 3 jaar geduurd. Dankzij nog 80 andere collega’s en bevlogen deskundigen  ligt er nu een echt spel! Een bordspel voor teams.

Het voornaamste doel wat wij voor ogen hebben met dit spel is om – vanuit kwetsbaarheid en op een veilige manier – meer bewustzijn te creëren door je te verplaatsen in de ander.

Wil je zelf ontdekken wie de grootste kans heeft om de ‘game of life’ te winnen?. Bekijk de website, en bestel je eigen spel hier: www.letsplayequal.com